No products in the cart.

No products in the cart.

Group Therapy Ενηλίκων

Πως γίνεται η ομαδική θεραπεία

Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος σας, η ομαδική θεραπεία μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σας και την πραγματοποίηση θετικών αλλαγών στη ζωή σας.

Η ομαδική θεραπεία του ACTIVEAT, ηγείται από τη Διατροφολόγο Αντιγόνη Βασιλική Χαλκιά, η οποία συνεργάζεται με καταξιωμένους και εξιδεικευμένους επαγγελματίες, όπως ψυχοθεραπευτές, γυμναστές και άλλους.

Η ομάδα αποτελείται από 4-12 άτομα, οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες γίνονται μέσω πλατφόρμας zoom, συνολικής διάρκειας 6 ωρών ανά μήνα.

Η ομαδική θεραπεία σαν στόχο της έχει την αναγνώριση και την επίλυση διατροφικών διαταραχών όπως, η αδηφαγική διαταραχή, η νευρική ανορεξία, η νευρική βουλιμία και το συναισθηματικό φαγητό.

Ταυτόχρονα οι ομαδικές θεραπείες ασχολούνται και με την επίλυση άλλων θεμάτων. Η αναγνώριση είναι το πρώτο θεραπευτικό στάδιο για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως παχυσαρκία, κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση .

Η συμμετοχή σε μια ομαδική θεραπεία, θα βοηθήσει εξίσου το θεραπευόμενο όσο η ατομική. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα μέλη της ομάδας σχεδόν πάντα εκπλήσσονται από το πόσο ικανοποιητική μπορεί να είναι η εμπειρία της ομάδας.

Οι ομάδες μπορούν να λειτουργήσουν ως δίκτυο υποστήριξης και αλληλοβοήθειας.

Η συνεύρεση με ανθρώπους που έχουν ίδια ή παρόμοια θέματα με τα δικά μας, μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα δικά μας προβλήματα. Σαν μέλη της ομάδας ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα σε εμάς. Το μοίρασμα προσωπικών προβλημάτων μπροστά σε ξένους μπορεί στην αρχή να φαντάζει απίθανο, στο τέλος όμως νιώθουμε την ανακούφιση ότι δεν είμαστε μόνοι! Δεν είμαστε οι μόνοι που έρχονται αντιμέτωποι με παρόμοιες ή ίδιες καταστάσεις, έτσι τα οφέλη αλλά και τη βοήθεια που θα εισπράξουμε από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα μας βοηθήσει να σχετιστούμε καλύτερα με τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους.


Η ομαδική θεραπεία είναι μία μεταμορφωτική εμπειρία που αξίζει να την βιώσουν όλοι. 


Ο ρόλος της διαφορετικότητας στην ομαδική θεραπεία

Η διαφορετικότητα είναι ένα άλλο σημαντικό όφελος της ομαδικής θεραπείας. Οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικές προσωπικότητες και υπόβαθρα και βλέπουμε τις καταστάσεις με διαφορετικούς τρόπους. Βλέποντας πώς άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και κάνουν θετικές αλλαγές, μπορούμε να ανακαλύψουμε μια ολόκληρη σειρά στρατηγικών για να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας ανησυχίες.

Στην αρχή στην Αμερική και ακολούθως στην Ευρώπη, η ομαδική ψυχοθεραπεία φαίνεται να κερδίζει έδαφος στην θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής. Η υψηλή αποτελεσματικότητα των ομαδικών θεραπειών οφείλεται στο γεγονός ότι, οι θεραπευτές αντιμετωπίζουν τους θεραπευόμενους σαν ψυχή και σώμα βοηθώντας τους να καταλάβουν τις επιλογές που λαμβάνουν είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα.

Μερικά από τα οφέλη της ομαδικής θεραπείας είναι τα εξής:

• Υποστήριξη σε ένα ασφαλές περιβάλλον εμπιστοσύνης,
• Μοίρασμα εμπειριών και συναισθημάτων με άλλους ανθρώπους που υποφέρουν από παρόμοια προβλήματα,
• Ψυχοθεραπευτική βοήθεια ώστε να δουν τα μέλη της ομάδας ανεπίγνωστα κομμάτια της προσωπικότητας και των σχέσεων τους στο παρελθόντος τα οποία εμπλέκονται στην ανάπτυξη της προβληματικής τους στάσης & συμπεριφοράς,
• Επεξεργασία θεμάτων όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αυτοεκτίμηση, η εικόνα του σώματος κ.α.,
• Υποστήριξη, ιδέες και στρατηγικές από άλλους συμμετέχοντες που βρίσκονται σε ποιο προχωρημένο στάδιο αντιμετώπισης,
• Εκπαίδευση των μελών για τις φυσικές και συναισθηματικές συνέπειες των διαταραχών πρόσληψης τροφής, τους κινδύνους, τις σωματικές και ψυχικές επιπλοκές,

• Εκμάθηση εναλλακτικών και μη δυσλειτουργικών τρόπων συμπεριφοράς,
• Εκμάθηση στρατηγικών αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων.
• Ενισχύεται η μιμητική διαδικασία. Η μιμητική συμπεριφορά είναι διάχυτη μέσα στις ομάδες. Οι θεραπευόμενοι μιμούνται τον θεραπευτή, που λειτουργεί ως πρότυπο συγκεκριμένων συμπεριφορών αλλά και τις συμπεριφορές των υπολοίπων μελών!
• Αναπτύσσονται κοινωνικές δεξιότητες και αυτό είναι πάντα το όφελος των ομάδων σε σχέση με τις ατομικές θεραπείες!
• Χτίζει πιο υγιείς σχέσης με τους εαυτούς μας και τους άλλους.

Η καλύτερη διαιτολόγος ! Φίλη ... άνθρωπος ... μαζί της το ταξίδι στην υγεία κ στην ευεξία είναι καταπληκτικό !

Olga Deligiannidoy

Είναι παρά πολύ καλή στη δουλειά της!!!!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΠΛΑ!!!

Dimitra Varela

Εξαιρετικός Ανθρωπος....εξαιρετικη επιστημονας!!!!!!!!

Γεωργιος Μπιτσικας

Εξαιρετικη επαγγελματιας, απολυτα συνεννοησιμη με τον πελατη κ αμεσα αποτελεσματα!!

Vasilis Filippopoulos

Αντιγόνη - Βασιλική Χαλκιά

Activeat Founder

Κάθε άνθρωπος που επιτυγχάνει μία ισορροπημένη διατροφή και καταφέρνει να τη διατηρήσει τείνει να γίνεται κομμάτι της ζωής του που δύσκολα αποχωρίζεται.