No products in the cart.

No products in the cart.

Εγκυμοσύνη & Θηλασμός

Η εγκυμοσύνη είναι μια φυσιολογική κατάσταση στη ζωή της γύναικας. Διαρκεί 40 εβδομάδες ή 280 ημέρες περίπου. Στο σώμα της εγκύου συμβαίνουν πολλές αλλαγές που αποσκοπούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού, στην ανάπτυξη του εμβρύου και στην προετοιμασία του σώματος της μητέρας για το θηλασμό.
Το σωματικό βάρος των εγκύων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου. Σε μία φυσιολογική κύηση η αύξηση του βάρους κυμαίνεται φυσιολογικά από 10 εως 17 κιλά.

Μία δίαιτα φτωχή σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία της εγκύου όσο και στην ανάπτυξη του εμβρύου. Κάθε όργανο του εμβρύου αναπτύσσεται σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά την εγκυμοσύνη, γεγονός που καθιστά απαραίτητο να παρέχονται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το μέγεθος του σώματος και το βάρος της μητέρας πριν από την εγκυμοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της κύησης και στις συστάσεις που θα δοθούν για την προσαύξηση του βάρους σε κάθε τρίμηνο.
Γενικά, οι μεγαλόσωμες μητέρες γεννούν συνήθως και μεγαλόσωμα μωρά.

“Μία δίαιτα φτωχή σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία της εγκύου όσο και στην ανάπτυξη του εμβρύου. ”

Το βάρος λοιπόν που θα πάρει η μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ κάποιων ορίων και σχετίζεται με τη σωματική ανάλυση που είχε πριν την κύηση. Γι αυτό είναι θεμιτό να ελέγχεται η διατροφή της γυναίκας πριν την κύηση, κατά τη διάρκεια και μετά, ώστε να υιοθετήσει ισορροπημένες διαιτητικές συνήθειες.

Διατροφή στο θηλασμό

Κατά τη γαλουχία οι συστάσεις σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τη μητέρα αλλάζουν. Εκεί είναι σημαντικό να παρέχουμε πρακτικές οδηγίες για να βελτιωθεί η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών στις μητέρες όπως:

  • Ρυθμίζουμε το ισοζύγιο ενέργειας με βάση τους στόχους που θέτουμε μαζί με τη μητέρα.
  • Καλύπτουμε τις απαιτήσεις σε πρωτεΐνη, υδατανθράκες, λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, για την καλύτερη ποιότητα μητρικού γάλακτος.
  • Ρυθμίζουμε την απώλεια του σωματικού βάρους που προσλήφθηκε κατά την εγκυμοσύνη.
Μάθετε την διαδικασία που ακολουθείται κατα την διάρκεια της πρώτης συνεδρίας και προετοιμαστείτε για την επίσκεψή σας.

Η καλύτερη διαιτολόγος ! Φίλη ... άνθρωπος ... μαζί της το ταξίδι στην υγεία κ στην ευεξία είναι καταπληκτικό !

Olga Deligiannidoy

Είναι παρά πολύ καλή στη δουλειά της!!!!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΠΛΑ!!!

Dimitra Varela

Εξαιρετικός Ανθρωπος....εξαιρετικη επιστημονας!!!!!!!!

Γεωργιος Μπιτσικας

Εξαιρετικη επαγγελματιας, απολυτα συνεννοησιμη με τον πελατη κ αμεσα αποτελεσματα!!

Vasilis Filippopoulos

Αντιγόνη - Βασιλική Χαλκιά

Activeat Founder

Κάθε άνθρωπος που επιτυγχάνει μία ισορροπημένη διατροφή και καταφέρνει να τη διατηρήσει τείνει να γίνεται κομμάτι της ζωής του που δύσκολα αποχωρίζεται.