No products in the cart.

No products in the cart.

Διαδικασία της 1ης Συνεδρίας

Σε μία ολοκληρωμένη επίσκεψη πραγματοποιείται:
1. Λήψη ιατρικού και διαιτολογικού ιστορικού Με αυτό τον τρόπο ενημερωνόμαστε για τυχόν προβλήματα υγείας, ώστε να βοηθήσουμε στην θεραπεία τους. Επίσης, ερχόμαστε σε επαφή με τις συνήθειες που έχει το άτομο στη διατροφή του, με σκοπό να σχεδιαστεί ένα διαιτολόγιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του και θα είναι εύκολο στην υλοποίησή του.
2. Καταγραφή ανάκλησης 24ώρου ή 3ημέρου Στην ανάκληση 24ωρου, το άτομο καλείται να θυμηθεί την τροφή που κατανάλωσε το προηγούμενο 24ωρο. Αυτό βοηθά το διαιτολόγο-διατροφολόγο, να διαπιστώσει τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου, αλλά και το διαιτώμενο να τρώει πιο συνειδητά.
3. Ανάλυση σύστασης σώματος, λιπομέτρηση, σωματομετρία Σε αυτό το στάδιο, ανακαλύπτουμε τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του ατόμου (βάρος, ύψος). Ταυτόχρονα, γίνεται λιπομέτρηση ώστε να δούμε τα επίπεδα του συνολικού λίπους του ατόμου αλλά και του σπλαχνικού λίπους. Εξετάζουμε την μυϊκή μάζα του ατόμου, τα συνολικά υγρά, το BMI και το BMR.
4. Τμηματική μέτρηση λίπους Η τμηματική μέτρηση λίπους γίνεται με δύο τρόπους. (Είτε με τον λιπομετρητή είτε με το δερματοπτυχόμετρο, κάποιες φορές χρησιμοποιούνται και τα δύο).
5. Μέτρηση βασικού μεταβολισμού και υπολογισμός ημερήσιων θερμιδικών αναγκών Περιλαμβάνει ένα ολιγόλεπτο, μη επεμβατικό τεστ κατά τη διάρκεια του οποίου ο εξεταζόμενος αναπαύεται σε μια πολυθρόνα αναπνέοντας μέσα από μια μάσκα σιλικόνης. Δεν απαιτείται από τον εξεταζόμενο να κάνει τίποτα παρά να είναι ήρεμος και να αναπνέει κανονικά για 12-15 λεπτά (μπορεί να γίνει μέχρι και για 50 λεπτά). Ο κύριος λόγος για τον οποίο γίνεται η μέτρηση του βασικού μεταβολισμού είναι ο σχεδιασμός ενός εξατομικευμένου προγράμματος ελέγχου βάρους με βάση τον μεταβολισμό του εξεταζόμενου.
6. Σύνταξη εξατομικευμένου εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής
Αντιγόνη - Βασιλική Χαλκιά

Activeat Founder