Αδυνάτισε με σύμμαχο τις ορμόνες σου!

10 min reading time

Πολλές είναι οι φορές που έχεις ξεκινήσει μία προσπάθεια να χάσεις κιλά και στο τέλος καταλήγεις να τα παρατάς γιατί απλά συνέχεια πεινούσες. Εμμμ .. αυτό δεν είναι τρόπος ζωής, είναι μαρτύριο! Και αυτό που έχουμε πει εμείς είναι ότι η διατροφής μας πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και συνήθεια.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα σας περιγράψω μερικούς έξυπνους τρόπους ώστε να κάνεις διατροφή και να σταματήσεις να πεινάς. Φέρσου έξυπνα και ~αγάπα~ τις ορμόνες σου.

  • Η λεπτίνη . Αν αναλύσεις το όνομά της ήδη θα πρέπει να την αγαπήσεις. Μπορεί να καταπολεμήσει τη γκρελίνη, η οποία είναι ορμόνη που μας κάνει και πεινάμε και συνήθως αναζητούμε γλυκούς πειρασμούς. Για να εκκρίνεις σωστά τη γκρελίνη σου τότε κοιμήσου καλά .
  • Χτίσε μύες. Όσο χτίζεις μυικό σύστημα τόσο πιο πολλές θερμίδες καις. Μία ορμόνη η οποία βοηθά στο χτίσιμο τον μυών είναι η τεστοστερόνη. Και αν αναρωτιέσαι γιατί οι άνδρες χάνουν πιο εύκολα κιλά, ιδού η απάντηση.
  • Χολοκυστονίνη . Άκου τώρα… Η χολοκυστονίνη μπορεί να σε κάνει να πεινάσεις πιο αργά…… Για να την εκκρίνεις, φάε έξυπνα . Συνδύασε ένα πιάτο με πρωτείνη, υδατάνθρακα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (πχ λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης) και μη ξεχνάς τα λιπαρά !