Κινέζικο κοτόπουλο
Το κοτόπουλο και λίγο αλλιώς! Έχεις συνηθίσει το “κλασικό” κοτόπουλο ψητό ή βραστό ή με μουστάρδα ή στις κλασικές παρασκευές του και συνδυασμούς του; Σου έχουμε συνταγή για πανεύκολο κινέζικο κοτόπουλο για να δώσεις μια διαφορετική πινελιά στα πιάτα σου!
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
250 γρ κοτόπουλο φιλέτο | |
50 γρ ελαιόλαδο | |
200 γρ πιπεριές χρωματιστές | |
1 μέτριο κρεμμύδι | |
αλατοπίπερο | |
1-2 φέτες ανανά (προαιρετικά) |
Nutritional Information
140
Θερμίδες
3,5 γρ
Υδατάνθρακες
10 γρ
Λιπαρά
9,6 γρ
Πρωτεϊνη
Directions
1.
Σε ξύλο κοπής και αφού έχουμε πλύνει πάρα πολύ καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνουμε.
Mark as complete
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι στο γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι για να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 7 λεπτά περίπου.
Mark as complete
3.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Κατόπιν βάζουμε και τον ανανά προαιρετικά για να καραμελώσει και ανακατεύουμε.
Mark as complete
4.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 30 λεπτά μέχρι να μην έχει υγρά και έτοιμο!
Mark as complete
Notes
Σερβίρετε με ρύζι, με noodles, με σαλάτες!
Τα θρεπτικά συστατικά ενδέχεται να διαφέρουν με ή χωρίς τον ανανά και υλικά σερβιρίσματος. Είναι υπολογισμένα ανά 100 γρ.