Παιδί και νηστεία

2 min reading time


Μπορεί το παιδί να νηστεύει μαζί με εμάς? -> Μία ερώτηση που γίνεται συχνά στην επίσκεψη στο διαιτολόγο κατά τις περιόδους νηστείας ή ακόμα και σε περιπτώσεις χορτοφαγικών οικογενειών… 

Οι περισσότεροι γιατροί και διαιτολόγοι θα υποστηρίξουν ότι η νηστεία καλό είναι να τηρείται από παιδιά 6 ετών και άνω και με φυσιολογική ανάπτυξη.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει να προσεχθουν ιδιαίτερα κάποια σημεία στη διατροφή του παιδιού ώστε να μη δημιουργηθούν ελλείψεις! -Προσφέρουμε όσπρια τουλάχιστον 2 φορες/εβδ και συνδυάζουμε με ρύζι, κινόα, κριθινα παξιμάδια για πρόσληψη επαρκούς πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. 

-Εντάσσουμε τα θαλασσινά στο πρόγραμμα του σπιτιού!

-Φυτικές πήγες ασβεστίου – εφόσον δεν υπάρχουν τα γαλακτοκομικά- είναι το μπρόκολο, το λάχανο, το ταχίνι, ο χαλβάς, τα όσπρια!

-Ενισχύουμε την απορρόφηση σιδήρου στη διατροφή, συνδυάζοντας τα όσπρια και τα λαχανικά με πηγές Βιταμίνης C (κόκκινη πιπεριά, χυμό πορτοκάλι, λεμόνι κ.ά)

Εσείς προσέχετε τα παραπάνω κατά τη νηστεία; Τα παιδιά σας ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή; Περιμένουμε τις απαντήσεις σας!

Activeat Team – Η ομάδα του Activeat

2410551537

Λάμπρου Κατσώνη 22, Λάρισα