Θα πρέπει να περιορίσω το λευκό ψωμί στη διατροφή του παιδιού μου;

0 min reading time
Το λευκό ψωμί όπως και κάθε άλλο προϊόν λευκών αλεύρων έχει χαμηλή θρεπτική αξία λόγω της επεξεργασίας που έχει υποστεί.
Ειδικά αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο (κυρίως συσκευασμένα) αποτελούν πηγές ελεύθερων σακχάρων και συμβάλουν στη δημιουργία ελεύθερων ριζών και άρα οξειδωτικού στρες. Ταυτόχρονα είναι χαμηλά σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες. Αυτά σε συνδυασμό μπορούν να διαταράξουν τις βιολογικές λειτουργίες ενός παιδικού οργανισμού.
ΑΡΑ, καλό θα ήταν να περιορίσουμε τις πηγές λευκών αλεύρων γενικά στη διατροφή των παιδιών μας και να προτιμήσουμε τα ολικής άλεσης! Όπως και στους ενήλικες άλλωστε..!
