Ομελέτα με ασπράδια, αβοκάντο και γιαούρτι
Από τις πιο χορταστικές ομελέτες που έχεις φάει! Υψηλή σε καθαρή πρωτεϊνη από τα ασπράδια, σε μικροθρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε και ταυτόχρονα, με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες. Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης.
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
1 αβοκάντο ώριμο | |
3 λάιμ | |
15γρ. κόλιανδρο | |
3κ. σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά | |
1κ. σούπας ελαιόλαδο | |
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες | |
1 καρότο κομμένο σε sticks | |
1/2 λάχανο τριμμένο | |
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη | |
10 ασπράδια αυγών |
Nutritional Information
Υδατάνθρακες: 10 γρ
Λίπος: 8 γρ
Πρωτεΐνη: 9 γρ
Θερμίδες: 146 kcal
Directions
1.
Καθάρισε το αβοκάντο και τοποθέτησέ το σε ένα μίξερ. Πρόσθεσε μέσα το χυμό από 2 λάιμ, το κόλιανδρο, το γιαούρτι και 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
Mark as complete
2.
Χτύπησε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν
Mark as complete
3.
Σε ένα μπολ πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το λάχανο και την πιπεριά και ανακάτεψέ τα
Mark as complete
4.
Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο
Mark as complete
5.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξε μέσα τα χτυπημένα αυγά και μαγείρεψε την ομελέτα
Mark as complete
Notes
Ο καλύτερος τρόπος σερβιρίσματος: Όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, τοποθέτησέ την σε ξύλο κοπής και πρόσθεσε εκεί το μείγμα με το αβοκάντο. Δίπλωσέ τη στη μέση, κόψε την σε 4 κομμάτια και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο με εξτρα σαλάτα εποχής!