Φυτικά γάλατα και σε ποιες περιπτώσεις να τα προτιμώ.
1 min reading time
Τα γάλατα φυτικής προέλευσης, όπως βρόμης, καρύδας, αμυγδάλου, κλπ περιέχουν:
-> χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα-κακά λιπαρά, ενώ αντιθέτως περιέχουν μονοακόρεστα-καλά λιπαρά,
-> δεν περιέχουν λακτόζη και χοληστερόλη,
-> περιέχουν τις περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β!
Είναι λοιπόν κατάλληλα για άτομα με προβλήματα υγείας όπως Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου, δυσανεξία στη λακτόζη, διάφορες δυσλιπιδαιμίες, δυσκολία στην πέψη.
Εσείς ποιο γάλα ή ρόφημα καρπού προτιμάτε;;