No products in the cart.

No products in the cart.

Γιατί να σταματήσετε τα κεράσματα-λιχουδιές στο σχολείο

2 min reading time

1ον: Διότι με αυτόν τον τρόπο καλλιεργούμε από μικρή ηλικία στα παιδιά την πεποίθηση ότι ένα χαρμόσυνο γεγονός (γιορτή, γενέθλια, επέτειος, κλπ) πρέπει να συνοδεύεται από ένα ωραίο γλυκό ή φαγητό. Αντ’ αυτού μπορούμε να καθιερώσουμε δωράκια όπως κατασκευές, χειροτεχνίες ή οτιδήποτε άλλο!
2ον: Διότι μπορεί κάποιο παιδί να πάσχει από ασθένειες όπως διαβήτης, κοιλιοκακη ή οποιαδήποτε αλλεργία που σχετίζονται άμεσα με τρόφιμα. Μπορεί να προκληθεί τεράστιο θέμα υγείας ή, αν όχι, προκύπτει θέμα “αποκλεισμού” καθώς το παιδί που πάσχει δεν μπορεί να φάει όπως οι υπόλοιποι.
3ον: Διότι κάθε οικογένεια μεγαλώνει τα παιδιά της διαφορετικά και πρέπει να το σεβόμαστε. Παράδειγμα, μπορεί  μια οικογένεια να ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή ή κάποιο παιδάκι μπορεί να είναι σε μια διαδικασία εκμάθησης  ισορροπημένης διατροφής ώστε να αλλάξει τις συνήθειές του. 

Συμπερασματικά, δεν απορρίπτουμε τελείως και δια παντός τα κεράσματα, ωστόσο, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν τόσο συχνά όσο συνηθίζεται. Μέτρον άριστον!

Activeat Team – Η ομάδα του Activeat

2410551537

Λάμπρου Κατσώνη 22, Λάρισα