Κοτόπουλο με μοτσαρέλα, ελιές και πέστο!

1 min reading time
Χρόνος Παρασκευής: 15-20 min
Δυσκολία: Πανεύκολη!
Μερίδες: 4
Περιγραφή: Υπέροχη ιδέα για να συνδυάσετε το κοτόπουλο σας! Νόστιμο πιάτο και πολύ χαμηλό σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο ανά μερίδα και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη!
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλο
4 λεπτές φέτες μοτσαρέλα
4 κουταλιές πέστο
50 γρ. ελιές
100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες
10 γρ. φρέσκο βασιλικό
λίγο αλατοπίπερο
Διατροφικές πληροφορίες/μερίδα:
Υδατάνθρακες: 3 γρ.
Λίπος: 17,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 38 γρ.
Θερμίδες: 320 kcal
Οδηγίες σε βήματα
- Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, φροντίζοντας να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.
- Απλώνετε 1 κουταλιά πέστο σε κάθε στήθος.
- Tοποθετείτε από πάνω 1 φέτα μοτσαρέλα, τις ντομάτες και τις ελιές.
- Τα ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου.
- Aλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.
Σημειώσεις. Σερβίρετε με μια πλούσια σαλάτα εποχής και κάντε το έτσι ακόμα πιο… δροσιστικό!
