Γουακαμόλε

2 min

super easy

Η πιο κλασική εκδοχή της γνωστής μεξικάνικης σάλτσας που είναι και υπερυγιεινή με τα καλά λιπαρά από το βασικό συστατικό της -το αβοκάντο!-, πολύ νόστιμη, εύκολη και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για να συνοδεύσεις το γεύμα σου!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
3 ώριμα αβοκάντο
1-2 ώριμες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 φύλλο φρέσκο κόλιαντρο (περίπου μία γεμάτη κουταλιά όταν το ψιλοκόψουμε)
1+1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού ή λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Nutritional Information
Υδατάνθρακες: 2,5 γρ.
Λίπος: 15,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Θερμίδες: 156 kcal

Directions

1.
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε από μέσα τη σάρκα του και την βάζουμε σε ένα μπολ. Το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Mark as complete
2.
Κόβουμε της ντομάτες σε κύβους, λιώνουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το κόλιαντρο και τα προσθέτουμε στο αβοκάντο.
Mark as complete
3.
Έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ή λάιμ, λίγο αλάτι (περίπου μισό κουταλάκι) και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Mark as complete

Notes

Αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρετε για να παντρευτούν μεταξύ τους όλες οι γεύσεις.