Σπανακοτυρόπιτα για τη δίαιτα

Μία παραλλαγή της κλασικής, ελληνικής πιτούλας της γιαγιάς με το φύλλο. Προσαρμοσμένη να χωράει άνετα στο πρόγραμμα της δίαιτάς μας.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
300 γρ. φέτα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών)
200 γρ. γραβιέρα
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.γ. baking powder
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι νερό
400 γρ σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Nutritional Information
111,7 γρ. Υδατάνθρακες
215,6 γρ. Λιπαρά
171,3 γρ. Πρωτεΐνες
3021,4 Kcal Θερμίδες

Directions

1.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε ώστε να μαλακώσει.
Mark as complete
2.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Mark as complete
3.
Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα και προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα αυγά καλά χτυπημένα.
Mark as complete
4.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο.
Mark as complete
5.
Τέλος, προσθέτουμε το σπανάκι και το αλεύρι μαζί με τo baking powder και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Mark as complete
6.
Λαδώνουμε λιγάκι ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Mark as complete