No products in the cart.

No products in the cart.

Πώς να εξοικονομήσουμε χρήματα στη διατροφή μας;

προϊόντα ΠΟΠ

Όταν μιλάμε για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή πολλές φορές μας έρχεται στο μυαλό το κόστος της. Σκεφτόμαστε ότι το να παραγγείλεις μια σαλάτα απ’έξω είναι αρκετά πιο κοστοβόρο από το σουβλάκι ή το σαντουιτς, το να ψωνίσεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πιο ακριβό από τα συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα και ούτω καθεξής.

Οι σκέψεις αυτές είναι λογικό να υπάρχουν καθώς όντως ισχύει ότι πολλές φορές, η διατροφή μπορεί…να κοστίσει!
Ωστόσο, εμείς θα σας πούμε ότι περνάει από το χέρι μας να το ελέγξουμε αυτό και μπορούμε να βρούμε τρόπους και λύσεις ώστε να κάνουμε τη διατροφή μας υγιεινή, φιλική προς το περιβάλλον και να προσέξουμε καιιι… την τσέπη μας!

 1. Μην πηγαίνετε για ψώνια πεινασμένοι!
  Είναι πιθανότερο να πάρετε πολλά πράγματα που δε χρειάζεστε και που δεν είναι οι καλύτερες επιλογές γιατί σας οδηγεί το στομάχι και η πείνα σας!
 2. Ορίστε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ χρημάτων και πηγαίνετε στο super market, στη λαϊκή, στο περίπτερο με αυτά!
 3. Επισκεφθείτε τη λαϊκή της γειτονιάς σας!
  Εκεί θα βρείτε φρέσκα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, στηρίζοντας ταυτόχρονα μικροπωλητές και περιβάλλον καθώς δεν υφίστανται την ίδια επεξεργασία όπως στις μεγάλες γραμμές παραγωγής.
 4. Ψωνίστε τρόφιμα εποχής και διατηρήστε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη!
  Τα τρόφιμα εποχής είναι πάντα πιο οικονομικά. Επιπλέον, ο τρόπος αυτός θα σας γλιτώσει από περιττές επισκέψεις στο super market χωρίς να “χάνονται” θρεπτικά συστατικά κατά την ψύξη των τροφίμων. Επίσης, είναι ένας πολύ βοηθητικός τρόπος για τον προγραμματισμό που χρειάζονται τα γεύματα μέσα στην εβδομάδα, καθώς υπάρχουν πάντοτε οι καλύτερες επιλογές στο σπίτι χωρίς να καταφεύγουμε όλοι στο εύκολο delivery..!
 5. Πηγαίνετε για ψώνια με λίστα!
  Θα βοηθήσει να μένουμε σε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε τόσο για τη διατροφή που ακολουθούμε όσο και για το μπάτζετ που έχουμε ορίσει.

  Μήπως λοιπόν είναι πιο εύκολο από όσο νομίζαμε να κάνουμε διατροφή, να φροντίσουμε το περιβάλλον και την εξοικονόμηση χρημάτων;;
  Θα πούμε πως η απάντηση είναι ναι!

Activeat Team – Η ομάδα του Activeat

2410551537

Λάμπρου Κατσώνη 22, Λάρισα