Κοτόπουλο με ελιές και φέτα!
1 min reading time
Χρόνος Παρασκευής: 40 min
Δυσκολία: Εύκολη
Μερίδες: 4
Περιγραφή: Η συνταγή είναι βασισμένη στο αγαπημένο Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο, μια
παραδοσιακή συνταγή από τα Μπαρδουνοχώρια της Πελοποννήσου, όπου φτιάχνεται με
ολόφρεσκη, σπιτική κότα!
Υλικά:
1 μέτριο κοτόπουλο ή δύο στήθη κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
250 ml. ζωμό ή ζεστό νερό
200 gr. ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
10-15 ελιές πράσινες
200 gr. φέτα
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρέσκια ή ξερή ρίγανη
Διατροφικές πληροφορίες/μερίδα:
Υδατάνθρακες: 20,5 γρ.
Λίπος: 18,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 46 γρ.
Θερμίδες: 428,4 kcal
Οδηγίες σε βήματα
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Kόβουμε τη φέτα σε κύβους.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο και τα
κρεμμύδια. - Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ζωμό.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 30 λεπτά και τέλος
προσθέτουμε τις ελιές και την φέτα και αποσύρουμε από την φωτιά. - Αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον φρέσκια
ρίγανη.
Σημειώσεις.
~ Αν είναι η εποχή της ντομάτας προσθέτουμε στο φαγητό 3-4 μεγαλούτσικες φρέσκιες
ντομάτες και 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ, μειώνουμε το νερό ελέγχοντας όμως κατά το βράσιμο τα υγρά.
~ Δε χρησιμοποιούμε καθόλου αλάτι στο φαγητό, τόσο ο ζωμός όσο και η φέτα θα δώσουν το αποτέλεσμα που χρειάζεται.
~ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ελιές θέλετε.
~ Προτιμήστε μια σκληρή φέτα ή σφέλα.
