Κοτόπουλο με ελιές και φέτα!

Χρόνος Παρασκευής: 40 min

Δυσκολία: Εύκολη

Μερίδες: 4

Περιγραφή: Η συνταγή είναι βασισμένη στο αγαπημένο Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο, μια
παραδοσιακή συνταγή από τα Μπαρδουνοχώρια της Πελοποννήσου, όπου φτιάχνεται με
ολόφρεσκη, σπιτική κότα!

Υλικά:
1 μέτριο κοτόπουλο ή δύο στήθη κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
250 ml. ζωμό ή ζεστό νερό
200 gr. ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
10-15 ελιές πράσινες
200 gr. φέτα
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρέσκια ή ξερή ρίγανη

Διατροφικές πληροφορίες/μερίδα:
Υδατάνθρακες: 20,5 γρ.
Λίπος: 18,6 γρ.
Πρωτεΐνη: 46 γρ.
Θερμίδες: 428,4 kcal

Οδηγίες σε βήματα

  1. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  2. Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  3. Kόβουμε τη φέτα σε κύβους.
  4. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες.
  5. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο και τα
    κρεμμύδια.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ζωμό.
  7. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 30 λεπτά και τέλος
    προσθέτουμε τις ελιές και την φέτα και αποσύρουμε από την φωτιά.
  8. Αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον φρέσκια
    ρίγανη.

    Σημειώσεις.
    ~ Αν είναι η εποχή της ντομάτας προσθέτουμε στο φαγητό 3-4 μεγαλούτσικες φρέσκιες
    ντομάτες και 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ, μειώνουμε το νερό ελέγχοντας όμως κατά το βράσιμο τα υγρά.
    ~ Δε χρησιμοποιούμε καθόλου αλάτι στο φαγητό, τόσο ο ζωμός όσο και η φέτα θα δώσουν το αποτέλεσμα που χρειάζεται.
    ~ Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ελιές θέλετε.
    ~ Προτιμήστε μια σκληρή φέτα ή σφέλα.

Activeat Team – Η ομάδα του Activeat

2410551537

Λάμπρου Κατσώνη 22, Λάρισα