Μπρουσκέτες με ψητές πιπεριές
1 min reading time
Χρόνος Παρασκευής: 15 min
Δυσκολία: Πανεύκολη!
Μερίδες: 2
Περιγραφή: Πανεύκολη πρόταση, πραγματικά για όλες τις ώρες της ημέρας! Υπέροχος τρόπος
ένταξης περισσότερων λαχανικών μέσα στην ημέρα και άκρως καλοκαιρινός, θυμίζει ντάκο!
Υλικά:
• 2 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί
• 3κ.σούπας ελαιόλαδο
• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 1κ.σούπας φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
• 2 κίτρινες πιπεριές
• 2 κόκκινες πιπεριές
• 1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
• 1/3 της κούπας τριμμένη φέτα
• Φρέσκια ρίγανη
Διατροφικές πληροφορίες/μερίδα:
Υδατάνθρακες: 35 γρ.
Λίπος: 23 γρ.
Πρωτεΐνη: 12 γρ.
Θερμίδες: 389 kcal
Οδηγίες σε βήματα
- Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με λίγο λάδι και το σκόρδο και τις φρυγανίζουμε στο γκριλ ή
στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν. - Αλείφουμε τις πιπεριές με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει
η φλούδα τους και αμέσως μόλις βγουν, τις βάζουμε σε μπολ και τις σκεπάζουμε με
μεμβράνη. Αφού κρυώσουν θα φύγει η φλούδα πολύ εύκολα. - Γαρνίρουμε τις πιπεριές πάνω στις φέτες ψωμιού πασπαλισμένες με κρεμμυδάκι, φέτα
και ρίγανη.
Σημειώσεις. Η ίδια ακριβώς συνταγή μπορεί να γίνει και με μελιτζάνες!
