Πένες με καρύδια και πιπεριές!
Χρόνος Παρασκευής: 30 min
Δυσκολία: Εύκολη
Μερίδες: 4
Περιγραφή: Μία συνταγή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη λόγω των υλικών και των συνδυασμών
της, κατάλληλη για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και όχι μόνο, γιατί είναι και πολύ νόστιμη! Με
μονο-ακόρεστα και Ω-3 λιπαρά οξέα.
Υλικά:
• 250 γραμμ. πένες
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 1/4 φλιτζανιού καρύδια, χονδροκομμένα
• 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
• 2 μεσαίου μεγέθους πράσινες, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες
κατά μήκος σε λωρίδες
• 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 φλιτζάνι κόκκινα ή κίτρινα ντοματίνια
• 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
• 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1/ 2 κουταλάκι του γλυκού
αποξηραμένο δεντρολίβανο, θρυμματισμένο
• 1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Διατροφικές πληροφορίες/μερίδα:
Υδατάνθρακες: 57 γρ.
Λίπος: 13 γρ.
Πρωτεΐνη: 11,3 γρ.
Θερμίδες: 375 kcal
Οδηγίες σε βήματα
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα
καρύδια και το σκόρδο. - Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να
γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας συχνά. - Προσθέστε τις ντομάτες. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν και μέσα.
- Ρίξτε και ανακατέψτε τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο και το μαύρο πιπέρι.
- Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Στην κορυφή ρίξτε το μείγμα καρυδιού.
Ανακατέψτε απαλά να πάει παντού. - Αν θέλετε, πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Σημειώσεις. Ακόμα καλύτερα, και λόγω γλυκαιμικού δείκτη και λόγω φυτικών ινών και
μικροστοιχείων είναι, να επιλέξετε πένες ολικής άλεσης.
