Μπουρίτος με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού από αβοκάντο

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
450 g κιμάς βόειο
70 ml ελαιόλαδο
150 g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 g τομάτα κονκασέ
130 g καλαμπόκι, στραγγισμένο από κονσέρβα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κουτ. του γλυκού καυτερή πάπρικα (αν επιθυμείτε)
1 κουτ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
100 ml χυμός πορτοκαλιού
50 g τριμμένη φρυγανιά
50 g τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
1 κουτ. της σούπας αλάτι
1 κουτ. του γλυκού τριμμένο κύμινο
λίγο πιπέρι
λίγη παρμεζάνα ή γραβιέρα και γλυκιά πάπρικα για τις τορτίγιες
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
3 κουτ. της σούπας γιαούρτι
1 μεγάλο και ώριμο αβοκάντο
1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. της σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
½ κουτ. του γλυκού αλάτι

Directions

1.
Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει, προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε.
Mark as complete
2.
Στη συνέχεια ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά: το σκόρδο, την πάπρικα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, την τομάτα, το καλαμπόκι, λίγο πιπέρι και το κύμινο.
Mark as complete
3.
Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό για λίγο να κρυώσει. Έπειτα προσθέτετε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το αυγό, ανακατεύοντας πολύ καλά. Μόλις κρυώσει το μείγμα, το μοιράζετε στις τορτίγιες και τις τυλίγετε σε ρολό.
Mark as complete
4.
Τις στερεώνετε με οδοντογλυφίδες, για να μην ανοίξουν και τις βάζετε προσεκτικά σε ένα λαδωμένο ταψί. Λαδώνετε λίγο τις τορτίγιες από πάνω.
Mark as complete
5.
Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή παρμεζάνα) και λίγη πάπρικα. Ψήνετε τις τορτίγιες για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Mark as complete
6.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ. Αν θέλετε τη σάλτσα πιο αραιή, ρίχνετε λίγο νερό. Σερβίρετε τα μπουρίτος με τη σάλτσα και στολίζετε με ψιλοκομμένα τοματίνια και πασπαλίζετε με πάπρικα.
Mark as complete