Σούπα καρότου με μανιτάρια
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
280 γρ καρότα κομμένα | |
2-3 κ σ ελαιόλαδο | |
2,5 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών | |
2 φλιτζάνια μανιτάρια | |
1/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας | |
1 κρεμμύδι | |
Λίγο τζιντζερ (κατά βούληση) |
Αλατοπίπερο |
Directions
1.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς τα καρότα με λίγο ελαιόλαδο και αλατάκι για περίπου 20 λεπτά
Mark as complete
2.
Σε ένα κατσαρολακι έχουμε βάλει 1 κ σ ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τζιντζερ, λίγο αλατάκι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό. Μόλις ο ζωμός πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Mark as complete
3.
Ταυτόχρονα, σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ σ ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε για 5-6 λεπτά
Mark as complete
4.
Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και ρίχνουμε στο μίγμα και το γάλα καρύδας.
Mark as complete