Ομελέτα με ασπράδια, αβοκάντο και γιαούρτι

Χρόνος Παρασκευής: 20 min

Δυσκολία: Εύκολη!

Μερίδες: 4

Περιγραφή: Από τις πιο χορταστικές ομελέτες που έχεις φάει! Υψηλή σε καθαρή πρωτεϊνη από τα ασπράδια, σε μικροθρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε και ταυτόχρονα, με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες. Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης.

Υλικά:
1 αβοκάντο ώριμο

3 λάιμ

15γρ. κόλιανδρο

3κ. σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά

1κ. σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 καρότο κομμένο σε sticks

1/2 λάχανο τριμμένο

1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

10 ασπράδια αυγών

Διατροφικές πληροφορίες/μερίδα:
Υδατάνθρακες: 10 γρ.
Λίπος: 8 γρ.
Πρωτεΐνη: 9 γρ.
Θερμίδες: 146 kcal

Οδηγίες σε βήματα

  1. Καθάρισε το αβοκάντο και τοποθέτησέ το σε ένα μίξερ. Πρόσθεσε μέσα το χυμό από 2 λάιμ, το κόλιανδρο, το γιαούρτι και 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο.
  2. Χτύπησε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το λάχανο και την πιπεριά και ανακάτεψέ τα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξε μέσα τα χτυπημένα αυγά και μαγείρεψε την ομελέτα.


Σημειώσεις. Ο καλύτερος τρόπος σερβιρίσματος:
Όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, τοποθέτησέ την σε ξύλο κοπής και πρόσθεσε εκεί το μείγμα με το αβοκάντο.
Δίπλωσέ τη στη μέση, κόψε την σε 4 κομμάτια και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο με εξτρα σαλάτα εποχής!

Activeat Team – Η ομάδα του Activeat

2410551537

Λάμπρου Κατσώνη 22, Λάρισα