Αλμυρά πιτάκια με χειροποίητη ζύμη

Πεντανόστιμα και χορταστικά πιτάκια ζύμης, γίνονται είτε αλμυρά είτε γλυκά, για να ικανοποιήσουν τους γευστικούς μας κάλυκες αναλόγως!
Τα φτιάχνετε και έχετε έτοιμο πρωινό, σνακ, ακόμα και γεύμα!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
150 ml χλιαρό γάλα της επιλογής μας
150 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ γλυκού ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
αλεύρι
1 κ γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
γαλοπούλα
τυρί της επιλογής μας ή ο, τι άλλο αλμυρό υλικό θέλουμε
λίγο σουσάμι προαιρετικά

Directions

1.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε 150 ml χλιαρό γάλα της επιλογής μας με 150 ml χλιαρό νερό.
Mark as complete
2.
Στη συνέχεια, διαλύουμε μέσα στο μπολ 1 φακελάκι μαγιά + 1 κ γλυκού ζάχαρη. Προσθέτουμε και 100 ml ηλιέλαιο.
Mark as complete
3.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι. -Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε την κλασική μέθοδο “όσο πάρει”
Mark as complete
4.
Τέλος, προσθέτουμε και 1 κ γλυκού αλάτι και ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Mark as complete
5.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φουσκώσει, για 1μιση-2 ώρες περίπου.
Mark as complete
6.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Mark as complete
7.
Ανοίγουμε με το χέρι ή με πλάστη τη ζύμη μας και κόβουμε σε λωρίδες.
Mark as complete
8.
Γεμίζουμε με κομμάτια γαλοπούλας και τυρί της επιλογής μας ή με ο, τι άλλο αλμυρό υλικό θέλουμε! (Για παράδειγμα, κοτόπουλο με πιπεριές, μανιτάρια με τυριά κ.ά!).
Mark as complete
9.
Ρολάρουμε για να σφραγίσουμε το πιτάκι μας και γαρνίρουμε με λίγο σουσάμι προαιρετικά.
Mark as complete
10.
Ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά καιι… έτοιμο!
Mark as complete

Notes

Η γνώμη σας μετράει! Στείλτε μας σχόλια και φωτογραφίες με τις δικές δημιουργίες στην κουζίνα. Περιμένουμε!