Vegan κουλουράκια πορτοκαλιού
Είτε είστε vegan είτε όχι, πρέπει να τα δοκιμάσετε! Βγαίνουν ΤΕ ΛΕΙ Α!
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να βάλετε μισό αλεύρι ολικής και μισό γ.ο.χ ) | |
2 κοφτά κ. γλ μπεικιν παουντερ | |
1/4 κ. γλ αλάτι | |
150 γρ καστανή ζάχαρη | |
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι | |
120 ml ελαιόλαδο + 120 ml ηλιέλαιο | |
40 ml ρόφημα αμυγδάλου ή βρόμης χωρίς ζάχαρη | |
2 κ. γλ εκχύλισμα βανίλιας | |
80 ml στυμμένο χυμό πορτοκαλιού | |
1/2 κ. γλ μαγειρική σόδα |
Directions
1.
Ρίχνουμε στο αλεύρι μας το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Mark as complete
2.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Mark as complete
3.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο το ρόφημα αμυγδάλου και τη βανίλια και αναμιγνύουμε.
Mark as complete
4.
Σε ένα ποτήρι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη μαγειρική σόδα και μόλις αφρίσει, το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε.
Mark as complete
5.
Προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι στο μπολ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και γίνει μια ζύμη χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα.
Mark as complete
6.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Mark as complete
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα, για περίπου 18 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα!
Mark as complete