Κεικ μπανάνας χωρίς αυγά
Ένα ακόμα κεικ, αυτό που αναζητάς για γλυκό συνοδευτικό στον απογευματινό καφέ σου. Στην υγιεινή του μορφή και χωρίς καθόλου αυγό!
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
250 γρ πίτουρο βρώμης (αν δεν βρείτε νιφάδες βρώμης τις βάζετε στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη) | |
6-7 μπανάνες ώριμες | |
1-2 κ.σ . αμυγδαλόγαλα | |
1/3 φλ. Μέλι | |
1 κ.σ. baking powder | |
1 κ.σ. μαγειρική σόδα | |
1 κ.σ. ξύδι | |
Αλατι | |
1 πρεζά κανέλα | |
2 κ.σ. ηλιέλαιο |
Nutritional Information
376 γρ
Υδατάνθρακες
30 γρ
Λιπαρά
27,5 γρ
Πρωτεΐνες
1930,5 Kcal
Θερμίδες
Directions
1.
Σε μπολ βάζετε τη βρώμη και τις μπανάνες πολτοποιημένες
Mark as complete
2.
Βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά να γίνει ένα λείο μείγμα
Mark as complete
3.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το κεικ.
Mark as complete
Notes
Η βάση αυτής της συνταγής είναι το κουάκερ, το μέλι και το ταχίνι. Από ‘κει και πέρα μπορεί να γίνει με διάφορες παραλλαγές: π.χ. μπορεί κάποιος να βάλει μόνο κουάκερ και να παραλείψει το αλεύρι. Εκτός αυτού, τα φρέσκα φρούτα μπορεί να ποικίλλουν π.χ. το κείκ μπορεί να γίνει μόνο με μπανάνες ή μόνο με μήλο (αν και η μπανάνα προσδίδει περισσότερη γλύκα και υποκαθιστά καλύτερα τη ζάχαρη). Επίσης, είναι δυνατό κάποιος, αν θέλει, να προσθέσει στο μείγμα και λίγο κακάο ή κακάο από χαρούπι, ώστε να δώσει μια πιο σοκολατένια νότα στο κέικ.