No products in the cart.

No products in the cart.

Βελουτέ τραχανα με καρότο

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
½ κιλό καρότα φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κούπα του καφέ τραχανά ξινό
1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα φρέσκο, πλήρες
χυμό από ½ πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι

Directions

1.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο, τα ζεσταίνετε καλά και ρίχνετε μέσα τις ροδέλες καρότου. Τις σοτάρετε καλά μέχρι να γυαλίσουν και ρίχνετε μέσα τον τραχανά.
Mark as complete
2.
Ανακατεύετε και προσθέτετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά. Μόλις πάρει βράση η σούπα, μετριάζετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι τα καρότα να γίνουν τρυφερά και να φουσκώσει ο τραχανάς. Αν χρειαστεί, κατά το βράσιμο συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό.
Mark as complete
3.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να κρυώσει. Την πολτοποιείτε μέχρι να γίνει βελούδινη μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ.
Mark as complete
4.
Βάζετε ξανά την κατσαρόλα με τη σούπα στη φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνετε, της ρίχνετε το κύμινο, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού. Αν είναι πολύ πηκτή προσθέτετε λίγο νεράκι σιγά-σιγά.
Mark as complete
5.
Αφήνετε τη σούπα να βράσει καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τη σερβίρετε προσθέτοντας στη μέση κάθε πιάτου μια κουταλιά σουρωτό γιαούρτι.
Mark as complete