Λαχανόσουπα
easy
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
6 μεγάλα πράσινα κρεμμύδια | |
2 πράσινες πιπεριές | |
1 ή 2 κονσέρβες ντομάτας (σε κύβους ή ολόκληρες) | |
3 καρότα | |
1 κιλό μανιτάρια (φρέσκα ή σε κονσέρβα) | |
1 ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό | |
1/2 λάχανο κομμένο στη μέση | |
2 -3 σκελίδες σκόρδο (εναλλακτικά σκόνη σκόρδου) | |
1 ή 2 κύβους ζωμού λαχανικών ή βοδινού (προαιρετικά) | |
1 σφηνάκι ελαιόλαδο (στο εξωτερικό χρησιμοποιούν βούτυρο) | |
Χυμός από 1 λεμόνι (ή και περισσότερα ανάλογα το επιθυμητό) | |
12 φλιτζάνια νερό | |
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή κάρυ |
Directions
1.
Σοτάρουμε ελαφριά τα κρεμμύδια σε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα με ελάχιστο από το ελαιόλαδο.
Mark as complete
2.
Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές, το λάχανο, τα καρότα και τα μανιτάρια σε καρέ και τα προσθέτουμε.
.
Mark as complete
3.
Μόλις μαραθούν, συμπληρώνουμε με τα 12 φλιτζάνια νερό (είναι περίπου 1,5 λίτρο-το μέτρησα!), το σκόρδο, το μαϊντανό και τις ντομάτες.
Mark as complete
4.
Τώρα, ρίχνουμε μέσα και τον κύβο, ενώ σταδιακά προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
Mark as complete
5.
Μόλις πάρει την πρώτη βράση-θα το δεις που θα βγάζει μεγάλες μπουρμπουλήθρες, χαμηλώνεις τη φωτιά στο μισό, προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λεμόνι και τα μπαχαρικά, και αφήνεις να σιγοβράσει για 2 ώρες
Mark as complete