No products in the cart.

No products in the cart.

Αλμυρό κέικ με μανιτάρια για παιδιά

45 min - 1h περίπου

easy

Ακόμα μία νοστιμότατη πρόταση για αλμυρό κεικ, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Επίσης εύκολο και με υλικά που αγαπάνε τα παιδιά και άρα σίγουρα θα το λατρέψουν! Εύκολο στη μεταφορά και ό,τι πρέπει για να καταναλώσουμε τα μανιτάρια, μια τροφή με υψηλή θρεπτική αξία που θα αναλύσουμε παρακάτω.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2κ.σ. ελαιόλαδο
350γρ. μανιτάρια σε φέτες
2κ.γ. θυμάρι ξερό
αλάτι
πιπέρι
150γρ. ζαμπόν σε κύβους
2 αυγά ελαφριά χτυπημένα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2-3 κλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
250 γρ. γιαούρτι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Nutritional Information
151,4 γρ. Υδατάνθρακες
129,1 γρ. Λίπος
103,1 γρ. Πρωτεΐνη
2148,3 kcal Θερμίδες

Directions

1.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στον αέρα και αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 22 εκ. με τρύπα στη μέση και αφήνουμε στην άκρη.
Mark as complete
2.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι που έχει κάψει σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια μαζί με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Προσθέτουμε τη δεύτερη δόση από το ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε μαζί με τα πρώτα στο σουρωτήρι.
Mark as complete
3.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και σοτάρουμε το απάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια.
Mark as complete
4.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το γιαούρτι με ένα σύρμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Mark as complete
5.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με 2 πρέζες αλάτι, το μπέικιν και τα περνάμε από σίτα.
Mark as complete
6.
Προσθέτουμε σε αυτό, το μείγμα με τα μανιτάρια, το ζαμπόν σε κύβους, το τυρί και ανακατεύουμε καλά για να αλευρωθούν όλα καλά.
Mark as complete
7.
Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Mark as complete
8.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά ή εώς ότου τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και βγαίνει καθαρό σημαίνει ότι έχει ψηθεί το κεικ μας).
Mark as complete

Notes

Μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο λαχανικό που σας αρέσει, για γεύση και μεγαλύτερη θρεπτική αξία!
Αφήστε να κρυώσει πριν ξεφορμάρετε και κόψετε σε κομμάτια.
Τα μανιτάρια είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, ειδικά β-γλυκάνης. Είναι επίσης από τα λίγα τρόφιμα- πηγές βιταμίνης D και πλούσια σε χαλκό, σίδηρο και βιταμίνες Β3, Β5 και κάλιο.