Μανιταρόσουπα νηστίσιμη με ταχίνι

Για όσους λατρεύουν τις σούπες, σας έχουμε την πιο νόστιμη! Αποτελεί την τέλεια επιλογή για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και ιδανικό τρόπο να εκμεταλλευτούμε τα θρεπτικά, μανιτάρια.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες (χρησιμοποίησα Champignons)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο (ή κατά βούληση)
1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο (αν χρησιμοποιήσουμε)
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 κ.σ. αλεύρι
1 σπιτικό ή βιολογικό κύβο λαχανικών
1 κ.σ. γεμάτη ταχίνι
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι, πιπέρι
Nutritional Information
40,3 γρ. Υδατάνθρακες
58 γρ. Λιπαρά
17,4 γρ. Πρωτεΐνες
791,6 Kcal Θερμίδες

Directions

1.
Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια σε λίγο νερό ή τα σοτάρουμε στο λάδι (αν χρησιμοποιήσουμε).
Mark as complete
2.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αχνίζουμε ή σωτάρουμε κι αυτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Mark as complete
3.
Διαλύουμε τον κύβο σε ζεστό, κατά προτίμηση, νερό.
Mark as complete
4.
Προσθέτουμε, επίσης, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνιθο.
Mark as complete
5.
«Αυγοκόβουμε» τη μανιταρόσουπα ως αναφέρεται στη συνταγή.
Mark as complete

Notes

Ελαφρύ γεύμα, χαμηλό σε λιπαρά!