Μπιφτέκια λαχανικών φούρνου χωρίς λάδι
Μία θρεπτική συνταγή, νοστιμότατη ως εναλλακτική των κλασικών μπιφτεκιών. Αν δεν τρώτε κρέας ή προτιμάτε να το μειώσετε και να δοκιμάσετε διαφορετικές συνταγές για μπιφτέκι, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Επίσης, εαν προσέχετε τη διατροφή σας, δοκιμάστε τη συνταγή καθώς είναι χαμηλή σε λιπαρά αφού δεν περιέχει και καθόλου λάδι !
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
4 πατάτες | |
2 καρότα | |
2 κρεμμύδια | |
1 κούπα αρακά | |
1 κούπα καλαμπόκι | |
Λίγο δυόσμο | |
Λίγο μαϊντανό | |
Λίγο κουρκουμά | |
Κύμινο | |
Αλατοπίπερο | |
Τριμμένη φρυγανιά |
Nutritional Information
144,8 γρ.
Υδατάνθρακες
9,4 γρ.
Λιπαρά
34,3 γρ.
Πρωτεΐνες
879 Kcal
Θερμίδες
Directions
1.
Πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Mark as complete
2.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι (αν δεν είναι σε κονσέρβα).
Mark as complete
3.
Κάνουμε πουρέ την πατάτα και το καρότο. Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι χωρίς να τα λιώσουμε, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά και τη φρυγανιά.
Mark as complete
4.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζυμη.
Mark as complete
5.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά περίπου.
Mark as complete