Φρούτα και λαχανικά καλοκαιριού
Έχουμε μιλήσει πολλάκις για τη σημαντικότητα της εποχικότητας των τροφίμων τόσο στη θρέψη του οργανισμού μας όσο και στη βιωσιμότητα. Και καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, πάμε να δούμε συγκεκριμένα ποια φρούτα και λαχανικά είναι της εποχής, ώστε να προσλάβουμε τα μέγιστα οφέλη που προσφέρουν και να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη!
Λαχανικά και χορταρικά:
Στη χώρα μας ειδικότερα τον Ιούνιο μπορούμε να βρούμε φρέσκα: ντομάτα, αγγούρι, βλίτα, σπανάκι, ραδίκια, κολοκύθι, μελιτζάνες, πιπεριά, πατάτα, ραπανάκι, παντζάρι, κρεμμύδι, σπανάκι, φασολάκια, αρακά, καλαμπόκι, καρότο, ρόκα, σέλινο, σπαράγγια, φινόκιο.
Τον Ιούλιο και Αύγουστο: ντομάτα, αγγούρι, αντίδια, αρακάς, βλίτα, κολοκυθάκια, κολοκύθα, κρεμμύδι, μαϊντανός, μάραθος, μελιτζάνες, μπάμιες, πιπεριές, παντζάρια, πατάτες, ραπανάκι, ραδίκια, σέλινο, σέσκουλα, σκόρδο, φασολάκια.
Φρούτα ζουμερά:
Ο Ιούνιος θα μας φέρει τα πρώτα γλυκά καλοκαιρινά φρούτα: βερίκοκο, βύσσινο, κεράσια, καρπούζι, νεκταρίνι, ροδάκινο, μούσμουλα, πεπόνι, ενώ βρίσκουμε ακόμη αχλάδι, φράουλα, μπανάνα.
Toν Ιούλιο: μπανάνα, αχλάδι, βερίκοκο, βύσσινο, καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινο, σταφύλια, νεκταρίνια, δαμάσκηνα.
Τέλος, τον Αύγουστο, είναι στην εποχή τους: δαμάσκηνα, βύσσινο, καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινο, σταφύλια, σύκα, βατόμουρα, νεκταρίνια, φραγκόσυκα και ξεκινούν τα μήλα και τα κυδώνια.
