Κρέπες σοκολάτας σουφλέ
Τέλεια γλυκάρα να φτιάξετε μόνοι σας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά του ζαχαροπλαστείου! Αν έχετε όρεξη και διάθεση να πειραματιστείτε στην κουζίνα δοκιμάστε το και η γεύση στο τέλος θα σας ανταμείψει..! Άλλωστε ποιος είπε ότι στην ισορροπημένη διατροφή δεν έχουν θέση υλικά όπως το αλεύρι, η ζαχαρίτσα και η σοκολάτα?!
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
1 κουταλιά κακάο σκόνη | |
1 κουταλιά ζάχαρη | |
1 πρέζα αλάτι | |
1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη | |
2 αβγά | |
3/4 φλιτζανιού γάλα | |
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας | |
1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο | |
Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα | |
Βατόμουρο, ανανάς και κλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα |
Για το σιρόπι ανανά
1/2 μέτριο ανανά, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο | |
1/2 φλιτζάνι νερό | |
2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμης (maple syrup) | |
1 κουταλάκι κορνφλάουρ | |
1/2 ξυλαράκι κανέλας | |
2 κουταλιές ρούμι | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ | |
270 γρ. κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια | |
1/3 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος | |
3 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια | |
2 κουταλιές ζάχαρη |
Nutritional Information
Υδατάνθρακες: 93 γρ.
Λιπαρά: 46 γρ.
Πρωτεΐνες: 20 γρ.
Θερμίδες: 854 Kcal
Directions
1.
Για το σιρόπι, σιγοβράζετε στην κατσαρόλα τον ανανά, το νερό, το σιρόπι, το
κορνφλάουρ και την κανέλα. Σιγοβράζετε για 2 με 3 λεπτά ώσπου να πήξει το μείγμα
ανακατεύοντας συχνά. Αποσύρετε από τη φωτιά και πετάτε την κανέλα. Αδειάζετε το
σιρόπι σε μπολ, ρίχνετε το ρούμι και ανακατεύετε. Το αφήνετε να κρυώσει και το
βάζετε στο ψυγείο.
Mark as complete
2.
Ετοιμάζετε το χυλό για τις κρέπες. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι
και την κανέλα σε μπολ. Κάνετε μία λακκουβίτσα στη μέση. Χτυπάτε σε μπολ το γάλα,
τα αβγά και τη βανίλια. Ρίχνετε το μείγμα αβγών στη λακκουβίτσα, αναμειγνύοντας με
τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ρίχνετε το μισό
λειωμένο βούτυρο και ανακατεύετε . Αφήνετε το χυλό για 1 ώρα.
Mark as complete
3.
Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε τηγάνι για κρέπες 18-20 εκ. Ρίχνετε 3 κουταλιές χυλό στο
τηγάνι φροντίζοντας να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνετε την κρέπα σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά για 1 με 2 λεπτά, ώσπου να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα και την
γυρίζετε για να ψηθεί και από την άλλη. Τη μεταφέρετε σε πιατέλα. Βάζετε όλες τις
κρέπες, τη μία πάνω από την άλλη, ανάμεσα σε λαδόχαρτα και τις αφήνετε στην άκρη.
Mark as complete
4.
*Για τη γέμιση, λιώνετε σε κατσαρόλα τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος
ανακατεύοντας συχνά ώσπου να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Mark as complete
5.
Χτυπάτε στο μίξερ χειρός τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν.
Ρίχνετε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας. Χτυπάτε το μείγμα και το αφήνετε να
κρυώσει. Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα ασπράδια ώσπου να πήξουν ελαφρώς. Ρίχνετε
σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζετε ώσπου να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατεύετε.
Mark as complete
6.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε μια κρέπα και βάζετε 1
κουταλιά από το μείγμα της γέμισης πάνω στην κρέπα, απλώνοντάς το
ομοιόμορφα. Διπλώνετε τη μισή κρέπα πάνω από το μείγμα και την ξαναδιπλώνετε
πάλι στη μέση, ώσπου να σχηματιστεί ένα γεμιστό τρίγωνο. Βάζετε τη διπλωμένη
κρέπα σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες κρέπες. Τις
αλείφετε στην επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο και ψήνετε για 15 λεπτά.
Mark as complete
7.
Πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τα βατόμουρα, τον ανανά και
δυόσμο. Σερβίρετε με το σιρόπι.
Mark as complete
Notes
Παραλλαγή: Μπορείτε να σερβίρετε τις κρέπες με σιρόπι σφενδάμου (maple syrup), αντί να ετοιμάσετε το σιρόπι ανανά, για μια πλουσιότερη εκδοχή.