Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα

45 min

super easy

6

Ακόμα μια ιδέα για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο σας λίγο διαφορετικά! Ένα λαχταριστό πιάτο, λίγο πιο καλοκαιρινό και φουλ σε βιταμίνη Κ, C, σίδηρο και λυκοπένιο λόγω της λιαστής ντομάτας. Χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο ανά μερίδα και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 μεγάλα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
4 σκελίδες σκόρδο
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος 3%
220 γρ. λιαστή ντομάτα
220 γρ. κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κούπα φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
4 κούπες βρασμένες πένες
Nutritional Information
Υδατάνθρακες: 30 γρ.
Λίπος: 16,5 γρ.
Πρωτεΐνη: 34 γρ.
Θερμίδες: 398 kcal

Directions

1.
Σε αντικολλητικό σκεύος ζεστάνετε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο.
Mark as complete
2.
Μόλις το κοτόπουλο κοκκινίσει προσθέστε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό την κρέμα γάλακτος light.
Mark as complete
3.
Στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές, τη λιαστή τομάτα, το βασιλικό και το πιπέρι.
Mark as complete
4.
Αφήστε τα υλικά στο αντικολλητικό σκεύος για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Mark as complete
5.
Σερβίρετε τις βρασμένες πένες και περιχύστε με τη σος λιαστής τομάτας.
Mark as complete