Κουλουράκια καρότο
Αλμυρά κουλουράκια με καρότο, κατάλληλα για διαβητικούς. Υψηλά σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά! Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης.
*Καταναλώστε για σνακ, για πρωινό ακόμα και μαζί με κάποιο γεύμα σας!
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
2 καρότα | |
1 κ.γλ. αλάτι | |
1/2 κ.γλ. κουρκουμά | |
1/2 κ.γλ. τζίτζερ σκόνη | |
1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη | |
2 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο | |
100 γρ λάδι ελαφρύ | |
100 γρ νερό | |
300 γρ αλεύρι ολικής |
Nutritional Information
Υδατάνθρακες: 34 γρ.
Λίπος: 19 γρ.
Πρωτεΐνη: 7 γρ.
Θερμίδες: 327 kcal
Directions
1.
Σε ένα μπολ τρίβουμε τα καρότα στο ψιλό ενός τρίφτη.
Mark as complete
2.
Προσθέτουμε αλάτι-κουρκουμά-σκόνη σκόρδο-τζιτζερ-λιναρόσπορο και το λάδι.
Mark as complete
3.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε νερό και αλεύρι.
Mark as complete
4.
Ζυμώνουμε ελαφρά και βάζουμε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 170 στον αέρα
Mark as complete
5.
Πλάθουμε λεπτά στρογγυλά κουλουράκια και μακριά κριτσίνια.
Mark as complete
Notes
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 στον αέρα για 25-30 λεπτά!