Μους λευκής σοκολάτας με αρωματικό τσάι βουνού και καραμέλα
Μια… ιδιαίτερη μους, καθώς συνδυάζει τη λευκή σοκολάτα με το τσάι του βουνού! Πιστέψτε μας, ταιριάζουν απίστευτα και ταυτόχρονα μας προσφέρουν απόλαυση και θρέψη.
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
250 γρ. λευκή σοκολάτα Ivoire Valrhona | |
20 γρ. τσάι βουνού | |
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά |
Για την καραμέλα:
250 γρ. ζάχαρη | |
100 γρ. γλυκόζη | |
100 γρ. νερό | |
Φύλλα από τσάι |
Nutritional Information
Υδατάνθρακες: 126 γρ.
Λιπαρά: 43 γρ.
Πρωτεΐνες: 6 γρ.
Θερμίδες: 888 Kcal
Directions
1.
Μους:
Βράζουμε τα 300 γρ. από την κρέμα γάλακτος μαζί με τα 20 γρ. τσάι.
Mark as complete
2.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Λιώνουμε την άσπρη
σοκολάτα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά,
ανακατεύοντας πολύ απαλά και με προσοχή.
Mark as complete
3.
Γεμίζουμε ατομικά μπολ και τα
τοποθετούμε στο ψυγείο.
Mark as complete
4.
Καραμέλα:
Σε μία μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και το νερό
και τα βάζουμε στη φωτιά
Mark as complete
5.
Τα αφήνουμε να βράσουν έως τους 147 βαθμούς, δηλαδή μέχρι
το σημείο που αν ρίξουμε μία σταγόνα καραμέλας σε νερό θα κρυσταλλώσει.
Mark as complete
6.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε αντικολλητκή λαδόκολλα ή σε επιφάνεια
σιλικόνης δημιουργούμε με ένα κουτάλι λεπτές στρώσεις απ’ τη ρευστή καραμέλα,
έτσι ώστε να σχηματιστούν διάφορα σχήματα, ελάχιστα μεγαλύτερα από τη
διάμετρο του μπολ όπου έχουμε βάλει τη μους.
Mark as complete
7.
Πριν παγώσει η καραμέλα, πασπαλίζουμε με φύλλα τσαγιού.
Mark as complete
Notes
Διατηρήστε την καραμέλα σε στεγνό και σκεπασμένο μέρος ώστε να συνοδεύετε με αυτή τη μους σοκολάτας.