Πένες με καρύδια και πιπεριές
Μία συνταγή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη λόγω των υλικών και των συνδυασμών
της, κατάλληλη για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και όχι μόνο, γιατί είναι και πολύ νόστιμη! Με
μονο-ακόρεστα και Ω-3 λιπαρά οξέα
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
250 γραμμ. πένες | |
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο | |
1/4 φλιτζανιού καρύδια, χονδροκομμένα | |
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες | |
2 μεσαίου μεγέθους πράσινες, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, χωρίς σπόρους και κομμένες κατά μήκος σε λωρίδες | |
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες | |
1 φλιτζάνι κόκκινα ή κίτρινα ντοματίνια | |
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός | |
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή 1/ 2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο, θρυμματισμένο | |
1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι | |
1/4 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι | |
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά) |
Nutritional Information
Υδατάνθρακες: 57 γρ.
Λίπος: 13 γρ.
Πρωτεΐνη: 11,3 γρ
Θερμίδες: 375 kcal
Directions
1.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα.
Mark as complete
2.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα
καρύδια και το σκόρδο
Mark as complete
3.
Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να
γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας συχνά.
Mark as complete
4.
Προσθέστε τις ντομάτες. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν και μέσα
Mark as complete
5.
Ρίξτε και ανακατέψτε τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο και το μαύρο πιπέρι.
Mark as complete
6.
Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Στην κορυφή ρίξτε το μείγμα καρυδιού.
Ανακατέψτε απαλά να πάει παντού
Mark as complete
7.
Αν θέλετε, πασπαλίστε με παρμεζάνα
Mark as complete
Notes
Ακόμα καλύτερα, και λόγω γλυκαιμικού δείκτη και λόγω φυτικών ινών και μικροστοιχείων είναι, να επιλέξετε πένες ολικής άλεσης