Πράσινη σούπα από μπρόκολο, σπανάκι και αρακά

Σούπα που άνετα θα βρισκόταν σε κατάλογο καλού εστιατορίου! Χαμηλή σε θερμίδες, με τέλεια υφή. Χορτοφαγική επιλογή και για αυτούς που με τα λαχανικά δεν έχουν και την καλύτερη σχέση…

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
400γρ. μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)
150γρ. σπανάκι
150γρ. αρακά κατεψυγμένο
1 μήλο πράσινο
1 φινόκιο καθαρισμένο, σε φέτες
1 λίτρο ζωμό κότας φρέσκο ή από συμπυκνωμένο ζωμό ψυγείου
λίγο μοσχοκάρυδο
2 κουτ. σούπας γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
100ml κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
μερικά φυλλαράκια μαϊντανού
1 καρότο ή 1 μικρό βολβό παντζαριού
Nutritional Information
87,8 γρ. Υδατάνθρακες
92 γρ. Λίπος
39,45 γρ. Πρωτεΐνη
1406,6 kcal Θερμίδες

Directions

1.
Χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα αφήνετε σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό και ξύδι για 10 λεπτά. Στο μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι, πλένετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια από το πράσινο μήλο.
Mark as complete
2.
Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το φινόκιο (μαζί με τα φυλλαράκια του) για 2 λεπτά. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το ζωμό και προσθέτετε το μπρόκολο, το σπανάκι, τον αρακά, το πράσινο μήλο μαζί με τη φλούδα του και αφήνετε να πάρουν βράση.
Mark as complete
3.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τότε τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Mark as complete
4.
Πολτοποιείτε τη σούπα σε δύο τρεις δόσεις στο μπλέντερ ή επί τόπου στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.
Mark as complete
5.
Προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το υπόλοιπο βούτυρο και το τριμμένο τυρί και δίνετε μια βράση ακόμη στη σούπα και είναι ουσιαστικά έτοιμη.
Mark as complete

Notes

Διατηρείτε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή φλιτζάνια, με μια σπείρα από χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο κέντρο, ένα τσιπ καρότου ή παντζαριού και ένα τηγανισμένο φυλλαράκι μαϊντανού. Συνοδεύετε με μπαστουνάκια σφολιάτας.