Σαλάτα με την καρδιά καρπουζιού
Μία ελαφριά σαλάτα για να συνδυάσει το φρούτο με τα υπόλοιπα υλικά και να σας χαρίσει δροσιά και απόλαυση σε ένα θρεπτικά πλήρες γεύμα. Πανεύκολη και ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι!
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
1 καρδιά ενός καρπουζιού | |
Λίγη σκόνη μαραθόσπορου ή άλλους σπόρους | |
Μία πρέζα άνθος αλατιού | |
Ξύσμα από ένα lime ή λεμόνι | |
Ανθότυρο όσο 1 σπιρτόκουτο |
Για την βινεγκρέτ:
1ματσάκι μάραθο | |
1κ.σ. μέλι ανθέων | |
30ml λευκό βαλσάμικο | |
Λίγο ηλιέλαιο | |
Αλάτι |
Nutritional Information
90 γρ.
Υδατάνθρακες
8,2 γρ.
Λιπαρά
11,2 γρ.
Πρωτεΐνες
517 Kcal
Θερμίδες
Directions
1.
Κόβουμε το καρπούζι και το μαρινάρουμε στη σκόνη μάραθου και στο ξύσμα από lime για περίπου 1 ώρα.
Mark as complete
2.
Χτυπάμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και προσθέτουμε σταδιακά το σπορέλαιο.
Mark as complete
3.
Σερβίρουμε το κομμένο καρπούζι με το ανθότυρο, και αυτό κομμένο σε μπαστουνάκια και γαρνίρουμε.
Mark as complete
Notes
Πλούσια σε φυτικές ίνεςκαι συστατικά όπως το λυκοπένιο, λόγω του αγαπημένου καρπουζιού!
Μπορείτε να γαρνίρετε με γλιστρίδα και φύλλα από ρόκα, τα οποία ταιριάζουν εξαιρετικά γευστικά αλλά και αισθητικά. Καλή απόλαυση!