Τυρόπιτα activeat χωρίς φύλλο
medium
Μια ακόμα αγαπημένη παραδοσιακή πίτα της ελληνικής κουζίνας προσαρμοσμένη σε λίίίγο πιο υγιεινά δεδομένα και πιο εύκολη, καθώς φτιάχνεται χωρίς φύλλο. Φάτε την για πρωινό, για κυρίως γεύμα, πάρτε τη και στην παραλία! Γιατί φυσικά και οι πιτούλες μας χωράνε παντού!
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
300 γρ. φέτα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών) | |
200 γρ. γραβιέρα | |
3 αυγά | |
1 γιαούρτι στραγγιστό | |
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης | |
3 κ.γ. baking powder | |
1/2 φλ. ελαιόλαδο | |
1/2 φλ. νερό |
Nutritional Information
74,55 γρ.
Υδατάνθρακες
262,4 γρ.
Λίπος
147,7 γρ.
Πρωτεΐνη
3231,3 kcal
Θερμίδες
Directions
1.
Αναμιγνύουμε τα θρυμματισμένα τυριά σε μπολ και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.
Mark as complete
2.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό
Mark as complete
3.
Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας.
Mark as complete
4.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα λίγο λαδωμένο πυρέξ ή ταψί και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει.
Mark as complete
Notes
Σερβίρετε με λίγη σαλάτα εποχής ή με ένα φρουτάκι και καταναλώστε τη στην ανάλογη ποσότητα, τόσο για κυρίως γεύμα όσο και για πρωινό!
Πλούσια σε πρωτεΐνη. Χαμηλή σε πρόσθετα σάκχαρα.