Αλμυρό κέικ με τυρί και λαχανικά ΧΩΡΙΣ αλεύρι

Είναι πια ξεκάθαρο ότι στο activeat.gr αγαπάμε τα κέικ σε όλες τους τις μορφές. Γλυκά και αλμυρά, για μικρούς και μεγάλους! Είναι νόστιμα, θρεπτικά και βολικά στην παρασκευή και μεταφορά, για να έχουμε πάντα μια υγιεινή και χορταστική λύση για όλη την οικογένεια. Γι’αυτό, έχουμε φροντίσει για άλλη μια ιδιαίτερη συνταγή για λαχταριστό και εύκολο αλμυρό κέικ. Τι άλλο θέλουμε?! Ό,τι πρέπει για όλες τις ώρες της ημέρας και όπου κι αν βρίσκεστε!
Έξτα τιπ: Τέλεια λύση για να εντάξουμε τα λαχανικά μας πάντα και παντού. Κατάλληλο και για χορτοφάγους!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
500 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
200 γρ. γιαούρτι 2%
αλάτι - πιπέρι
1/2 ποτήρι γάλα (αγελαδινό ή φυτικό)
βρόμη όσο πάρει για να γίνει ένα σφιχτό μείγμα
3 αυγά
λίγο baking powder
λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριές, καλαμπόκι)
Nutritional Information
186,1 γρ. Υδατάνθρακες
246,5 γρ. Λίπος
230,4 γρ. Πρωτεΐνη
3900 kcal Θερμίδες

Directions

1.
Προετοιμάζουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.
Mark as complete
2.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα βαθύ μπολ.
Mark as complete
3.
Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 150 βαθμούς και στη συνέχεια στους 200 για ακόμα 15 λεπτά. Τόσο απλά και…λαχταριστά!
Mark as complete

Notes

Πλούσιο σε φυτικές ίνες λόγω της βρόμης και των λαχανικών μας, καθώς επίσης και σε ασβέστιο λόγω του γιαουρτιού και των τυριών που χρησιμοποιούνται. Οι θερμίδες ενδέχεται να διαφέρουν λίγο, ανάλογα με το ποιο γάλα και ποιο τυρί θα χρησιμοποιήσετε. Δεν υπάρχει αντένδειξη για κάποιο, γι ‘αυτό και σας δίνεται η επιλογή!
Περιμένετε να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν ξεφορμάρετε και σερβίρετε, για να μη σας διαλυθεί το κέικ!