Ισπανική τορτίγια με πατάτα

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
8 αυγά ολόκληρα
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

Directions

1.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με ένα φλιτζανάκι νερό. Ρίχνετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν.
Mark as complete
2.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνετε.
Mark as complete
3.
Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά και χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει από κάτω.
Mark as complete
4.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου την αναποδογυρίζετε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Mark as complete
5.
Τέλος, σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και λίγη μαγιονέζα light ακριβώς όπως κάνουν οι Ισπανοί φίλοι μας!
Mark as complete

Notes

Και καλή μας όρεξη και…απόλαυση!